kampenmotfinnarna.blogg.se

Efter flera års kamp mot finnarna står jag nu inför min första kur Isotretinoin (Roaccutan)

Produktrecension & dos 47

Publicerad 2016-04-30 16:47:06 i Allmänt, Hudvård, Produkttips,

I början av min kur, närmare bestämt för 5 veckor sedan, införskaffade jag lite produkter ifrån Exuviance, för att byta ut emot mina tidigare produkter från Maria Åkerberg. Anledningen till detta kan ni läsa om i tidigare inlägg, som ni hittar under kategorin "Hudvård", men i stora drag gjorde jag detta dels för att jag inte var nöjd med det uteblivna resultatet ifrån Maria Åkerbergs produkter, och dels för att jag läst väldigt mycket gott om Exuviance, som bot mot en irriterad akne-hud. Så, nu har jag testat produkterna och tänkte delge er min recension om vad jag tycker om produkterna såhär långt. 

Innan jag började med produkterna ska jag tillägga att jag var ganska skeptisk. Trots att jag läst väldigt fina recensioner om produkterna så var jag inte helt övertygad om att dom faktiskt skulle kunna hjälpa mig. Jag har testat Exuviance tidigare, om än för ett par år sedan, men tyckte då inte att det hjälpte mig över huvudtaget. Men nu är det ett annat ljud i skällan...

 
Ovan ser ni produkterna jag testat: Sheer Refining Fluid, Soothing Toning Lotion samt Gentle Cleansing Creme.

Sheer Refining Fluid
är en ansiktskräm som enligt produktbeskrivningen är "en lätt dagfluid som är framtagen för att återfukta hud med fet tendens och samtidigt förbättra hudens struktur och klarhet. Produkten absorberas lätt in i huden och verkar även på pigmentfläckar orsakade av sol och akne samt fina linjer och rynkor. Sheer Refining Fluid är så mild att den också passar mycket bra till en sensitiv hud.". Jag älskar den! Trots att den återfuktar hud med "fet tendens", och min hud just när är allt annat än fet, så älskar jag den! Innan jag började med Isotretinoin blev jag alltid väldigt blank i T-zonen, vilket numera är ett minne blott. Om det beror på denna ansiktskräm eller Isotretinoinet är frågan... Den fungerar, hur som helst, fantastiskt bra under smink, och jag är så glad över att det är spf 35 i den, då jag inte kommer behöva tänka på att smörja mig extra med solskyddsfaktor i ansiktet i sommar! Jag tycker att den verkar väldigt dryg, dessutom fräscht med en pumpflaska, så man slipper dra ner smuts och annat snusk i krämen, vilket är lätt hänt när man har kräm på burk. Pumpflaskan till trots är det ändå lätt att "potionera" krämen, beroende på om man behöver mycket eller lite. Den efterlämnar varken en fet eller torr hinna, utan är precis sådär perfekt och lagom som man vill att en ansiktskräm ska vara. Personligen har jag aldrig någonsin testat en ansiktskräm som varit såhär bra! Det enda minuset är att den inte klarar av att hålla min torra, flagiga hud i styr alla dagar, men det anser jag är helt OK, jag är ju trots allt ett extremfall för tillfället. Faktum är att jag brukar smörja på med lite mer ansiktskräm ovanpå mitt Tikei mineralsmink de dagar jag vill att sminket ska se fräscht ut från morgon till kväll.

Soothing Toning Lotion är ett ansiktsvatten som enligt produktbeskrivningen är "en kliniskt utvecklad, alkoholfri toner för alla hudtyper, även känslig hy. Huden baddas med en blandning av växtämnen från aloe, gurka, kamomill och altearot, samtidigt som orenheter varsamt försvinner. Den fuktgivande och lugnande formulan motverkar fnasig hy, återställer fuktbalansen och neutraliserar huden, samtidigt som den förbereds för en fuktcreme från Exuviance. Denna milda persikofärgade toner har mango-/vaniljdoft och är förpackad i en frostad plastflaska.". Låter ju himla bra, och lever faktiskt upp till förväntningarna! Liksom ansiktskrämen uppfattar jag detta ansiktsvatten som oerhört drygt. Jag har använt det både morgon och kväll i 5 veckor, och som ni kan se på bilden ovan är det mycket kvar än. Jag tycker det känns svalkande och "lugnande" att svepa en fuktad bomullspads med ansiktsvattnet över ansiktet, efter att jag tvättat mig, och jag upplever faktiskt att den hjälper till att återfukta. Är även väldigt förtjust i att det är lätt att tvätta bort rester ifrån sminket, som jag inte lyckats få bort vid ansiktstvätt, såsom i hårfästet och vid öronen. Detta ansiktsvatten har faktiskt fått mig att förstå varför man överhuvudtaget använder ansiktsvatten! Det enda minuset är inte produkten i sig, utan förpackningen, som jag hade önskat var i sprayflaska istället, men jag antar att man inte kan få allt.

Gentle Cleansing Creme är en ansiktstvätt som inte löddrar, som enligt produktbeskrivningen är "en mild rengöringscreme med polyhydroxisyror för alla hudtyper, även känslig hy. Kliniskt utvecklad med en unik polyhydroxisyra. Används för att varsamt avlägsna spår av makeup samt smuts och fett från huden. Gör huden ren, mjuk och len. Kan också användas som makeupborttagning.". Åh, jag vill applådera denna rengöring! Den första ansiktstvätten, som jag testat, som inte löddrar men ändå gör sitt jobb! Den tvättar enkelt bort sminket, såväl foundation som mascara, utan att irritera huden det minsta, snarare tvärtom. För att få bort allt smink tvättar jag två gånger, men då får jag också bort precis allt! Liksom de övriga produkterna upplever jag även denna som väldigt dryg, trots att jag som sagt tvättar upprepade gånger när jag har smink. Den efterlämnar en ren och fräsch hud som inte känns det minsta uttorkad, snarare återfuktad, och jag älskar att det faktiskt känns som att jag gör huden en tjänst när jag tvättar mig med denna, istället för att som med andra produkter uppleva det som att man pinar huden nå djävulskt. Som sagt, kanon-bra, vill tvätta mitt ansikte hela tiden just för att den är så skön och mild!

Sammanfattningsvis, som ni kanske förstår, är jag verkligen stormförtjust i dessa produkter ifrån Exuviance! Jag som inte använt vare sig ansiktskräm eller ansiktsvatten på flera år, då jag tappat hoppet om att hitta produkter som är snälla och läkande för min hud istället för att irritera och göra den blossande, jag har äntligen hittat vad jag alltid letat efter! 
Samtliga produkter luktar väldigt fräscht och har smarta och bra förpackningar. Det enda minuset är såklart priset, men om du anser dig ha råd, eller helt enkelt bara vill investera i bra produkter mot akne, så tycker jag helt klart att du borde testa Exuviance! Jag är jäkligt glad och tacksam över att jag gjorde det, och sålänge inget drastigt sker så kommer jag använda dessa produkterna länge, länge, länge... Vill dock inflika att bara för dessa produkter fungerar för mig så finns det inga garantier för att dom fungerar för någon annan med akne, men visst kan det vara värt ett försök?

Till följd av denna eufori har jag införskaffat tre nya produkter, för att komplettera produkterna ovan med. Jag är ju som sagt helt såld och är därav fantastiskt sugen och spänd på att testa fler produkter ifrån Exuviance! De tre nyheterna, som ni kan se på bilden nedan, är Evening Restorative Complex, som är en nattkräm, Vispera Bionic Serum och Tan in a bottle från Maria Åkerberg, som är en lätt brun-utan-sol. Återkommer med recension över dessa när jag testat och utvärderat!

 


Om

Min profilbild

Kampen mot finnarna

En 27-årig sjuksköterskestudent på sin första Isotretinoin-kur, i kampen mot aknen. Följ med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela