kampenmotfinnarna.blogg.se

Efter flera års kamp mot finnarna står jag nu inför min första kur Isotretinoin (Roaccutan)

Sminkprodukter & dos 16

Publicerad 2016-03-30 20:39:00 i Allmänt, Produkttips,

Precis som utlovat kommer här ett inlägg om vilka sminkprodukter jag använder. Som jag har förstått, och även enligt egen erfarenhet, kan det vara svårt att hitta sminkprodukter som passar till en torr hud utan att det lägger sig som en kaka eller falla av efter halva dagen. Har man dessutom en känslig akne hy, som både kräver milda produkter OCH bra täckning är chansen att hitta bra produkter ännu mindre!
 
Tidigare har jag nämnt att jag redan innan jag började med Isotretinoin hade en torr hud. Den har givetvis blivit torrare nu, i och med medicinen, men det har alltid varit en djungel för mig att hitta produkter som passar och täcker över min torra och känsliga hy. Tro mig när jag säger att jag testat många olika foundations och puder för att hitta rätt! Förra veckan skrev jag ett inlägg om Maria Åkerbergs produkter, bland annat. Vill man ha en flytande foundation, vilket ofta kan vara bra om man är just torr, så kan jag varmt rekommendera denna. Den är mild, ekologisk och täcker väldigt bra. En täckning som dessutom varar hela dagen. Däremot blir jag, min torra hud till trots, alltid blank i T-zonen framåt lunch/eftermiddag, och därför kompletterade jag alltid deras flytande foundation med ett puder, även detta ifrån Maria Åkerberg. Deras puder mattar verkligen ner, och håller huden matt länge.
 
Men, nu var det ju inte Maria Åkerbergs produkter jag skulle skriva om, utan om de sminkprodukter jag använder just nu! Jag har hittat ett märke som heter Tikei, och jag bokstavligen älskar det! Det är ett svenskt företag, startat av en tjej som själv har haft problem med akne. I sin misslyckade jakt efter det perfekta mineralsminket utan bismuth oxychloride (vilket inte är bra, då det kan orsaka klåda och irritation hos vissa personer) bestämde hon sig för att själv ta fram och saluföra ett mineralsmink. Deras produkter är, inte bara fria från bismuth oxychloride, även fria från titandioxid och zinkoxid i form av nanopartiklar, vilket är bra då just nanopartiklar misstänks kunna tränga in i huden och orsaka bl.a. cancer. Som sagt, jag älskar deras mineralsmink, på alla sätt och vis! Snabb leverans, låga priser och kvalitativt smink!

Tikei har inga återförsäljare, för att kunna hålla så låga priser som möjligt, och ja, priserna är verkligen låga. Man köper deras produkter direkt ifrån hemsidan, där man kan beställa massa prover för en billig peng, så man kan prova och känna sig fram vilken färg som passar bäst innan man beställer större förpackningar. 
 
 
 
 
Dessa är de produkter jag använder. Två mineralfoundations, i färgerna N2 och N3, som jag blandar efter behov. På vintern använder jag enbart N2, medans jag på sommarn enbart använder N3, och däremellan så blandar jag dom bägge till en passande färg. Jag applicerar deras foundation med deras stora kabukiborste, som är väldigt mjuk, och som inte irriterar huden när man vevar runt i ansiktet. 
 
 
 

Efter foundation applicerar jag concealer i färgen mint, som även den är i puderform. Jag hade väldigt låga förhoppningar om denna, och trodde aldrig att en pudrig concealer skulle kunna täcka mina illröda finnar, men tro't eller ej, den täcker förvånansvärt bra! Just färgen mint är, som namnet visar, en grönfärgad concealer, som täcker röda finnar bra. Dagar när jag är lite sliten och trött använder jag deras concealer i färgen pink under ögonen, men denna har jag ingen bild på då jag endast har prov-förpackningen, som kostar 10kr och räcker väldigt länge om man inte använder den varje dag. Concealern applicerar jag med en smal och platt concealerborste ifrån i.d. Bare Minerals, som jag tycker fungerar bra.
 
 
 

Efter foundation och concealer applicerar jag rouge och, eventuellt, bronzer. Dessa applicerar jag med Tikei's lilla kabuki-borste, som även den är väldigt mjuk och skön. Rouget jag använder är i färgen sunrise, vilket är en fin korallrosa färg som ger ett naturligt resultat. Åtminstone enligt mig, men jag är något av en rouge-junkie. Framåt våren och sommaren applicerar jag även deras bronzer i färgen original. Varning utfärdas dock! Både deras rouge och bronzer är väldigt, väldigt pigmenterade, framförallt bronzern. Lägg därför på lite, lite i taget, för att inte riskera att se fläckig ut!
 
 
 

Sen är det klart! De dagar jag är väldigt torr brukar jag spraya ansiktet med ansiktsvatten när jag sminkat klart. Det gör att sminket ser lite mjukare och naturligare ut, och smälter in lite bättre i huden.

Något som är bra att tänka på är fukten! Att återfukta huden bra innan är väldigt viktigt för att få ett bra resultat med mineralpuder. Jag brukar tvätta mig i ansiktet, smörja in mig, med antingen jojobaolja eller Exuviance Sheer Refining Fluid, 
och sen slänga på sminket ganska omgående. Smörjer jag in mig och väntar någon timme eller två innan jag sminkar mig finns risken att torra partier i huden blir väldigt kakiga och synliga. Så tänk på att återfukta noga! 

Sedan jag började med Tikei's mineralsmink har min hud blivit lugnare och mindre "blossig". Det är inga stora under som skett, men en liten förbättring och det är ju alltid något. I övrigt tycker jag att sminket känns väldigt "lätt" på huden, man glömmer bort att man är sminkad! Det varken kliar eller irriterar huden, inte ens när man har det på gymmet och svettas, eller en solig sommardag! Sminket sitter verkligen bra, även på gymmet som sagt, och jag behöver endast bättra på i t-zonen framåt eftermiddagen. Dock inte nu, när Isotretinoinet torkar ut ansiktet, vilket är ett plus i kanten.
 
Bilderna nedan är tagna idag på eftermiddagen. Då sminkade jag mig tidigt på morgonen, så sminket har fått genomleva en hel dag i skolan, en svettig promenad och en vända i köket med matlagning och disk. Jag tycker att det har hållt sig väldigt bra, och för mig skulle det absolut kännas okej att fortsätta kvällen utan att behöva bättra på sminket. Täckningen är i stort sett lika bra som imorse, när jag lade på sminket.
 
 
 
 
Imorse gick jag lite over the top med bronzern, varpå jag är någon nyans mörkare i ansiktet än på kroppen, som ni kanske ser. Som tur var blev det polotröja idag, så det gjorde inte så mycket när allt kom omrking.
 
 
 
 
Om ni vill kolla "före"-bilder, alltså jämföra hur bra täckning sminket har, så såg jag likadan ut i ansiktet imorse som jag gjorde igår. Gårdagens osminkade bilder ligger uppe på bloggen i föregående inlägg!
 
Här har ni Tikei's hemsida om ni är intresserade: http://www.tikei.se
 
 

Om

Min profilbild

Kampen mot finnarna

En 27-årig sjuksköterskestudent på sin första Isotretinoin-kur, i kampen mot aknen. Följ med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela